Menu

Blog

Vítejte na našem blogu!

V této sekci Vám budeme pravidelně přinášet a vkládat zajímavé články z oblastí realit, nemovitostí, odprodeje jejich částí či postupu prodeje. Najdete zde rady a rozřešení různých životních situací, které se pojí s nákupem, prodejem, či rozdělením nemovitostí, ať už jste se do těchto situací dostali dobrovolně či nedobrovolně. Naše články Vám mohou velice pomoci. Sledujte proto nové aktuality, ať Vám nic neuteče!

Je vhodná doba na prodej nemovitosti nebo její části?

Na tuto otázku neexistuje jedna správná a univerzální odpověď. Záleží na mnoho faktorech a situacích. Lidé již dva roky přežívají v době covidové, která ovlivňuje jejich životy, jak sociálně, psychicky či ekonomicky. I aktuální dění ohledně válečného stavu na Ukrajině přineslo další řadu celosvětových problémů.

Přečíst

Jaká jsou právní úskalí při prodeji části nemovitosti?

Během života se člověk může dostat do různých problémů a komplikací týkajících se nemovitosti. Stane se dědicem a neví si rady, jak se vypořádat s ostatními dědici, řeší rozvod se svým manželem/manželkou a potřebují se domluvit na majetkovém vyrovnání, dostane se do dluhů a nemovitost je rázem v exekuci nebo je prodej části nemovitosti jediným možným východiskem k získání nutných finančních prostředků. Jak vše vyřešit, aby se předcházelo těmto sporům při spoluvlastnictví nemovitosti?

Přečíst